Melco Resorts ditubuhkan untuk pemulihan premium: penganalisis
Toto

Melco Resorts ditubuhkan untuk pemulihan premium: penganalisis

Pemaju dan pengendali kasino Melco Resorts and Entertainment Ltd “berada pada kedudukan yang baik untuk mengatasi prestasi” pesaing dari segi jangkaan pemulihan pasaran permainan Macau pada 2020 dan ke 2021, mencadangkan nota daripada pembrokeran Sanford C. Bernstein Ltd. Institusi itu berkata ia Slot Demo Habanero menjangkakan pemulihan Macau untuk “bermula pada bulan Jun” kerana sekatan perjalanan antara Macau, Hong Kong dan tanah besar “dihapuskan dan China memulakan pengeluaran” visa di bawah Skim Lawatan Individu (IVS) untuk pengembara yang lebih baik.

“Pada fasa awal pemulihan, pengendali yang mempunyai pendedahan yang lebih tinggi kepada permainan yang lebih tinggi berkemungkinan akan mengatasi yang lain,” tulis penganalisis Vitaly Umansky, Eunice Lee dan Kelsey Zhu. “Melco (dan Wynn [Macau Ltd]) harus menunjukkan prestasi yang lebih baik pada peringkat awal pemulihan Macau.”

Pembrokeran itu juga berkata bahawa Melco Resorts telah “meningkatkan” kecairan kumpulan dengan kemudahan kredit baharu, dan pelupusan baru-baru ini pegangannya dalam pengendali Keluaran HK Australia Crown Resorts Ltd.

Melco Resorts, pengendali City of Dreams Macau (gambar) – antara hartanah lain – mengumumkan pada 29 April bahawa unitnya MCO Nominee One Ltd telah memperoleh daripada sindiket bank HKD14.85 bilion (kira-kira AS$1.92 bilion) dalam kemudahan kredit pusingan untuk tempoh lima tahun. Kemudahan baharu itu juga menyediakan pilihan kepada anak syarikat Melco Resorts untuk menambah jumlah kepada jumlah tidak melebihi HKD7.75 bilion, “tertakluk kepada syarat-syarat tertentu”.

Melco Resorts berkata ia berhasrat untuk mengeluarkan pinjaman pertama di bawah kemudahan kredit baharu itu sekitar 6 Mei, dengan hasil digunakan untuk membiayai semula kemudahan kredit HKD13.65 bilion yang dipersetujui pada Jun 2015, dengan HK Hari Ini  matang tahun ini; dan untuk tujuan korporat dan modal kerja am.

Melco Resorts mengesahkan dalam pemfailan hari Rabu bahawa ia telah menjual keseluruhan 9.99 peratus kepentingannya dalam Crown Resorts kepada entiti yang dikaitkan dengan firma pengurusan aset yang berpangkalan di AS The Blackstone Group Inc. Jualan itu pada diskaun 37.3 peratus berbanding harga Melco Resort dibayar pada Mei tahun lepas.

Sanford Bernstein berkata pelupusan daripada Crown Resorts tidak datang “pada masa yang sesuai”, kerana ia mewakili kerugian pelaburan kira-kira AS$250 juta. “Walaupun terdapat kerugian pada pelaburan Crown Resorts, melihat ke Livedraw HK hadapan, Melco Resorts Data Sydney kedudukan kecairannya dengan menambah hasil tunai dan meletakkan perjanjian Crown Resorts di cermin pandang belakang,” tambah broker itu.

Melco Resorts mengesahkan baru-baru ini bahawa pengerusi dan ketua eksekutif firma itu, Lawrence Ho Yau Lung, telah melepaskan gajinya untuk baki tahun 2020, dan bahawa seluruh pasukan eksekutif mengurangkan gaji sebanyak 33 peratus. Syarikat itu juga menyaksikan pemergian beberapa eksekutif kanan, di Livedraw SDY tengah-tengah kesan negatif pandemik Covid-19 terhadap perniagaan kumpulan itu.