Pemenang Loteri UK Hanya Ada Satu Minggu Lagi untuk Menuntut Hadiah £1M
Toto

Pemenang Loteri UK Hanya Ada Satu Minggu Lagi untuk Menuntut Hadiah £1M

Jam semakin berdetik untuk seseorang di UK melangkah ke hadapan dan menuntut hadiah loteri £1 juta (AS$1.15 juta). Hanya tinggal seminggu lagi sebelum hadiah akan hilang selama-lamanya.

Loteri EuroMillions
Tiket untuk cabutan Loteri EuroMillions dengan kod Millionaire Maker di tengah. Pemenang cabutan pada bulan Mac hanya mempunyai satu minggu lagi untuk Togel SGP menuntut hadiah. (Imej: Matahari )
Individu yang tidak dikenali itu memenangi hadiah pada cabutan EuroMillions Millionaire Maker pada 11 Mac. Setakat ini, satu-satunya perkara yang diketahui ialah orang itu membeli tiket itu di pinggir bandar Ealing di London.

Had untuk menuntut kemenangan Loteri Kebangsaan ialah 180 hari dari tarikh cabutan. Oleh itu, jika pemenang tidak menuntut hadiah selewat-lewatnya pada 7 September, perjanjian itu akan dibatalkan, dan pengendali loteri boleh menyimpan dana.

Kod untuk cabutan EuroMillions 11 Mac ialah MNZW 39388. Mereka yang belum menyemak sama ada mereka menang boleh melawati tapak web National Lottery atau memuat turun aplikasinya. Sesiapa sahaja boleh menjadi pemenang, walaupun mereka yang paling tidak mengharapkannya .

Kerugian Berjuta Dolar
Setiap cabutan EuroMillions Millionaire Maker mencipta satu jutawan. Pemain secara automatik akan menerima nombor EuroMillions Millionaire Maker yang unik pada setiap tiket apabila membuat pembelian.

Pemain menjana lebih daripada £30 juta (AS$34.6 juta) setiap minggu dengan bermain permainan Loteri Nasional. Jika tiada sesiapa yang menuntut hadiah sebelum tarikh akhir, semua hadiah wang dan faedah akan pergi ke projek yang dibiayai Loteri Nasional di UK.

Wang itu boleh digunakan untuk menyokong apa sahaja. Ini termasuk badan SDY Hari Ini amal tempatan yang membuat perubahan dalam komuniti atau membiayai pingat Sukan Komanwel untuk atlet. Loteri Nasional telah mengumpul lebih daripada £46 bilion (AS$53 bilion) dan menganugerahkan lebih 670,000 geran sejak ia bermula.

Jika pemenang tidak mahu tampil ke hadapan kerana mereka tidak mahu nama mereka dalam kertas, Loteri Kebangsaan tidak mengapa. Pemenang boleh kekal tanpa nama jika mereka memilih.

Pada penghujung bulan Julai, seseorang di Illinois telah memenangi loteri Mega Millions bernilai $1.33 bilion . Orang itu juga tidak tampil ke hadapan, tetapi juga mempunyai peluang untuk kekal tanpa nama. Pemenang bertuah itu mempunyai lebih banyak peluang untuk tampil ke hadapan, kerana tuntutan Mega Millions boleh dibuat sehingga setahun selepas cabutan.

Melompat Dengan Keterujaan
Sabtu lalu, seorang lelaki Australia di Perth memenangi cabutan Lotto Sabtu lalu, menjaringkannya AU$900K (AS$609,570), dan tidak membuang masa meraikannya.

Apabila dia mendapat tahu, dia menghabiskan masa bersama anak lelaki dan teman wanitanya di rumah. Dia memeriksa tiketnya, menyedari dia adalah Totobet HK pemenang, dan segera membiarkan kucing itu keluar dari begnya. Dalam beberapa minit, seluruh kejiranannya mengetahui nasib baiknya.

Kedua-dua pemenang loteri Aussie dan UK mempunyai bonus tambahan. Tidak seperti pemenang Jutaan Mega AS, yang perlu melepaskan sekurang-kurangnya 24% cukai, mereka boleh menyimpan keseluruhan jumlah tersebut.